Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

De watertemperaturen wisselen sterk in Nederland. In de winter koelt het water af tot net boven het vriespunt. Tegen het eind van de zomer wordt het water echter maar liefst 20 graden celcius!

Op deze pagina worden de watertemperaturen weergegeven zoals die op een aantal meetpunten verzameld worden.

Om een indruk te krijgen van de temperatuur van de zoetwaterplassen in onze omgeving kun je het beste de data van Hagestein opvragen. Voor het Grevelingenmeer is Bommenede een goede keuze en de Oosterschelde staat er gewoon als optie tussen. De temperaturen die opgegeven worden zijn de watertemperaturen aan de oppervlakte. Op diepte kan het kouder zijn, soms heel abrupt (thermocline). Een goede referentie is het logboek van jezelf of je buddies met de details over het jaar ervoor op een specifieke duikplek!

Als je de openwatercursus bij ons doet: we beginnen pas aan een cursus op een moment in het jaar waarin de buitenwaterduiken op een temperatuur-verantwoorde manier uitgevoerd kunnen worden (met de juiste pakken). Zelf duiken we het hele jaar door, maar ´s winters veelal in droogpak. Bij de club kun je leren hoe je in een droogpak moet duiken.

  • 001.jpg
  • 002.jpg
  • 003.jpg
  • 004.jpg
  • 005.JPG
  • 006.jpg

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers