Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Deze update cursussen, vroeger ook door duikers Scuba Tune Up genoemd, zijn bedoeld als korte maar krachtige opfriscursussen voor mensen die een tijdje niet gedoken hebben, de standaard duikvaardigheden een langere tijd achtereen niet geoefend hebben, of zich toch nog wat onzeker voelen. Ook kan deze cursus handig zijn voor mensen waarbij de theorie wat is weggezakt.

Verschil Scuba Review en ReActivate

Het PADI ReActivate is een volledig opfrisprogramma op maat voor jou als duiker. Je hoeft alleen die dingen te doen waar je vaardigheden en kennis moeten worden opgefrist. Het bestaat uit zowel een (online) theoriedeel en een praktisch deel waarbij je onder begeleiding van een PADI Pro je duikvaardigheden opfrist of weer leert te beheersen. Als je het PADI ReActivate goed hebt doorlopen, wordt dit bij PADI geregistreerd en kan dit hierdoor door bijvoorbeeld PADI duikinstructeurs of PADI duikresorts worden gecontroleerd.

Het Scuba Review programma dat door Dive4all wordt verzorgd behelst geen formeel theoretisch deel en richt zich daarom vooral op de praktische kant van het duiken: jouw duikvaardigheden. Beschouw dit een beetje als het krijgen van een herhalingsles of een bijscholingsles. Ideaal voor hen die eerdaags op duikvakantie gaan, het duiken weer aan het oppakken zijn of gewoon hun skills op willen frissen. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat je alleen die dingen hoeft te doen waar je wat aan hebt. Dit bespreek je vooraf met de PADI Pro die samen met jou een plannetje maakt voor wat je allemaal gaat doen in het zwembad. De resultaten van dit programma worden niet bij PADI geregistreerd maar we kunnen op jouw verzoek hiervan wel een aantekening maken in jouw logboek. Voor veel duikresorts geldt dat ze dit beschouwen als een uitstekende recente herhaling van jouw duikskills. 

Doel cursus

Opfrisprogramma's vervullen veel functies in het PADI systeem voor het opleiden van duikers. De primaire functie is om duikers natuurlijk te helpen hun kennis en vaardigheden op peil te brengen en houden. In het bijzonder na een periode waarin ze niet actief zijn geweest. Ook kan het worden gebruikt voor het beoordelen van duikers en doorverwezen leerlingen. Bijvoorbeeld wanneer zij het Open Water Diver brevet elders willen afronden of aan vervolgcursussen willen deelnemen. De veelzijdigheid en de flexibiliteit van de programma's maakt het dat iedere duiker er op een of andere manier wel voordeel aan kan hebben dit zo af en toe te volgen.

Inhoud

Het volledige programma is het ReActivate programma en bestaat uit twee delen - een herhaling van de kennis en een herhaling van de vaardigheden. Er is natuurlijk ook een optie om een buitenwaterduik te maken. 

Het deel voor herhaling van de vaardigheden staat de deelnemers toe om onder begeleiding van een PADI Pro de elementaire vaardigheden te herhalen en te oefenen, waardoor je jouw vaardigheden weer op peil kunt brengen en deze verder kunt verbeteren. Een duik onder toezicht in het buitenwater is een optie voor deelnemers die als duiker gebrevetteerd zijn maar bijvoorbeeld nooit in Nederland hebben gedoken. Deze duik voorziet vaak meteen in de gelegenheid om een oriëntatie tot de plaatselijke omstandigheden te krijgen van een PADI professional, terwijl tegelijkertijd de vaardigheden en het zelfvertrouwen worden verbeterd.

Voor leden van Dive4all is het volgen van het Scuba Review programma een keer per seizoen gratis. 

Heb je vragen en/of wil je je graag opgeven voor deze cursus? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • 001.JPG
  • 002.jpg
  • 003.jpg
  • 004.jpg
  • 005.JPG
  • 006.jpg
  • 007.jpg
  • 008.jpg
  • 009.jpg

Cursusdata

Dive4all duikschool
Zie voor de planning van de eerstvolgende review de homepage van deze site!

Inschrijven

Interesse in een PADI cursus?
Schrijf je hier geheel vrijblijvend in >> 

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers