Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Het PADI Adventures in Diving programma voorziet je in een gestructureerde mogelijkheid om diverse interessegebieden in het duiken uit te proberen en om er ervaring mee op te doen. De deelname aan een Adventure Dive is meestal de eerste stap die duikers nemen, nadat ze hun beginnerscursus hebben afgesloten. Het programma is echter zo opgebouwd dat alle duikers kunnen profiteren van de flexibiliteit en de mogelijkheden om dingen te ontdekken en te onderzoeken.

Doel cursus

Het programma staat je toe om het verloop van je opleiding aan je persoonlijke wensen en behoeftes aan te passen en om te leren onder water diverse taken uit te voeren, je bewustzijn te vergroten en je vaardigheden als duiker te verbeteren.

Het PADI Adventures in Diving programma gaat uit van het standpunt dat het duiken een middel is wat je in staat stelt om andere interesses na te streven. Wanneer je eenmaal vertrouwd bent met de basisvaardigheden, wil je vast en zeker andere taken onder de knie krijgen, nieuwe dingen zien, verschillende duikomgevingen bezoeken en andere avonturen beleven.

Inhoud

Duikers zoeken gemak en flexibiliteit in het vervolg van hun opleiding. Het ontwerp van het programma staat je dan ook toe om de activiteiten waaraan je zou willen deelnemen te kiezen en onder het toezicht van een instructeur te ontdekken. Sommige duikers zullen er voor kiezen om aan slechts Adventure Dive deel te nemen. Anderen zullen erkenning willen hebben en aan diverse Adventure Dives deel nemen om voor een PADI brevettering in aanmerking te komen. Het grote aantal verschillende duiken, de mogelijkheden voor de planning en de opties voor brevettering, maken dit programma aantrekkelijk voor alle duikers, in het bijzonder Open Water Divers.

Omdat iedere Adventure Dive meetelt als de eerste duik voor brevettering in de betreffende specialty, motiveert het programma je meteen ook om de opleiding voort te zetten. Sommige duikers zullen er voor kiezen om eerst de duiken in een bepaald gebied te maken en in een specialty gebrevetteerd te worden, alvorens aan de duiken deel te nemen welke vereist zijn voor brevettering als Adventure Diver of Advanced Open Water Diver. Het maakt niet uit welke weg je daarbij kiest, het Adventures in Diving programma motiveert je om je duikervaring onder toezicht op te doen.

Het PADI Adventures in Diving programma is de sleutel tot succes in het PADI systeem van vervolgopleidingen. Het legt de basis voor verdere opleidingen. Niet alleen voor specialties, maar ook als vereiste vooraf voor andere vervolgopleidingen. De PADI Rescue Diver cursus en kaderopleidingen bouwen verder op de vaardigheden welke de duikers in hun Adventure Dives hebben opgedaan.

Brevettering

Het PADI Adventures in Diving programma biedt twee opties voor brevettering. Een duiker die drie willekeurige Adventure Dives heeft afgerond, komt in aanmerking voor brevettering als PADI Adventure Diver. Een duiker die het diepduiken en het navigeren onder water en drie willekeurige Adventure Dives (vijf duiken in totaal) heeft afgerond komt in aanmerking voor brevettering als PADI Advanced Open Water Diver. Dit laatste is een voorwaarde om bijvoorbeeld de PADI Rescue training te kunnen volgen en wij raden je daarom dan ook met klem aan dit programma te volgen.

De cursus bevat geen schriftelijk examen, wel lever je de herhalingsvragen uit het boek schriftelijk bij de instructeur in. De kosten voor deze cursus zijn inclusief het cursusmateriaal (boek en leiplaatje), maar exclusief duikmateriaal. Dit omdat we gemerkt hebben dat de meeste duikers die dit programma gaan volgen zelf al duikspullen hebben aangeschaft. Vanzelfsprekend kun je natuurlijk wel, als cursist bij Dive4all, voor een laag tarief bij ons huren.

Heb je vragen en/of wil je je graag opgeven voor deze cursus? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • 01.JPG
 • 012.jpg
 • 013 (2).jpg
 • 013.JPG
 • 15.JPG
 • 019.jpg
 • 21.JPG
 • 32.JPG
 • 048.jpg
 • 144.JPG
 • DSCN0769.JPG
 • DSCN0778.JPG
 • DSCN0813.JPG
 • foto11.JPG

Cursusdata

Dive4all duikschool
Zie voor de planning van de eerstvolgende PADI Advanced Open Water cursus de homepage van deze site!

Inschrijven

Interesse in een PADI cursus?
Schrijf je hier geheel vrijblijvend in >> 

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers