Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Vakantie betekent natuurlijk ook: elders duiken. Dit keer Italië, blauw maar leeg.

Een van de duikinstructeurs van Dive4all had ooit een cursist in de PADI Open Water training die aangaf dat ze graag wilde duiken, maar niet als er vissen waren. Die vond ze maar vies en eng. Italië zou voor haar het ideale duikparadijs zijn geweest!

In Italië wordt wel degelijk gedoken, en het is natuurlijk een fantastisch vakantieland, maar voor de visstand hoef je het niet te doen. Italië staat niet voor niets niet bekend als bekende duikbestemming. Wie in het Gardameer of in de Middellandse Zee een duikje neemt, komt al snel tot de conclusie dat dit terecht is. Het water is lekker warm (dit keer boven de dertig graden) en enorm helder, maar de visstand zo gering, dat je het daarvoor zeker niet hoeft te doen. Vooral de overbevissing heeft hiervoor gezorgd.

Een beetje ten zuiden van Rome hebben in de Tweede Wereldoorlog nogal wat gevechten plaatsgevonden waardoor er wel op interessante wrakken te duiken is. Voor echte wrakduikliefhebbers is dat nog wel de moeite waard. Denk maar eens aan de HMS Janus die in 1944 gezonken is. En dan vooral ook omdat er weinig stroming staat en het boven water natuurlijk bijzonder aangenaam is.

De Cristo degli Abissi is misschien wel de meest bekende duikbestemming van Italië. In het water bij Portofino bevindt zich onder water een 2,5 meter hoog bronzen beeld. Het is geplaatst vlakbij de plek waar in 1947 een vrouwelijke duiker verdronk. Het metaal dat voor het beeld werd gebruikt is afkomstig van onder andere onderdelen van schepen, zoals schroeven, en zelfs van Olympische medailles. Te bewonderen op een kleine 20 meter diepte voorzien van een medaillon in de sokkel dat een inscriptie draagt van paus Pius de 12de.

Dus, wie verkiest onder op levenloze zaken te duiken en boven water cultuur, lekker eten en mooi landschap aan te treffen, is in Italië goed op zijn plaats. De anderen kunnen beter andere duikbestemmingen kiezen.

 

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers