Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Duiken met nitrox
Duiken met Nitrox heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van het duiken met gewone lucht. Door de geringere stikstofopname zijn langere bodemtijden mogelijk en kan veiliger gedoken worden. Vooral voor herhalingsduiken zoals op de duikvakantie is dit belangrijk. In toenemende mate wordt nitrox dan ook op vakantiebestemmingen aangeboden, vaak zelfs zonder meerkosten t.o.v. lucht. Niet voor niets is de nitrox specialty de meest populaire specialty voor zowel recreatieve duikers als PADI professionals. Redenen te over om de PADI Enriched Air Diver (EAN = nitrox) specialty te volgen!

Een voorbeeld van een lokatie waar nitrox voor de prijs van perslucht gevuld kan worden is “De Witte Boulevard” in Renesse: onze verblijfplaats voor het Dive4all Zeelandweekend! Juist op dergelijke duikweekenden met veel herhalingsduiken is Nitrox een aanrader!

Inhoud en structuur van de cursus
Tijdens de cursus leer je zelfstandig duiken te maken met ademgassen met maximaal 40% zuurstof. Je leert o.a. omgaan met speciale omrekeningsduiktabellen, nitrox-instellingen op duikcomputers en procedures voor nitroxflesvullingen. Bij de cursus krijg je een boek en DVD met duidelijke uitleg. Door middel van zelfstudie kun je hiermee de theorie doornemen en de herhalingsvragen maken, welke je per email naar jouw instructeur stuurt. Deze zal in de theorieles de gemiste vragen bespreken en verzekeren dat iedereen voldoende voorbereid het examen kan maken. Daarnaast zul je gedurende het praktijkgedeelte op de cursusochtend zelfstandig het zuurstofpercentage leren meten in een ademgas, het correct markeren van de nitroxfles en invullen van een nitroxlogboek.

Cursusduur en brevetteringsvoorwaarden
Deelname aan de cursus is mogelijk voor duikers met PADI Open Water of vergelijkbaar brevet van andere organisaties. Er geldt een minimumleeftijd 15 jaar. De cursus bestaat uit zelfstudie en een bijeenkomst bestaande uit een theorie- en praktijkgedeelte inclusief examen. Als je slaagt, ontvang je direct een tijdelijk brevet van je instructeur en krijg je later van PADI een EAN-brevetpasje opgestuurd.

Optionele buitenwaterduik
Voor brevettering is een duik met nitrox niet verplicht, maar het is kan wel leuk zijn om het geleerde ook echt in praktijk te brengen! Daarom is het mogelijk om met ons een duik met nitrox te maken. We gaan er daarbij van uit dat deelnemers met hun eigen duikapparatuur duiken of spullen daarvoor huren. Een duikfles heb je daarbij niet nodig, deze verzorgen wij. Er wordt natuurlijk gedoken met verrijkte lucht met een maximaal zuurstofpercentage van 40%. Hierbij is in principe de eigen standaard duikapparatuur geschikt, maar het is aan te raden om bij twijfel even de richtlijnen van de fabrikant hierop na te slaan.

Kosten
De kosten voor de cursus vind je terug op deze pagina >>

Opgeven voor de cursus doe je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers