Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

De opleiding tot PADI Divemaster is bij Dive4all meer een begeleidingstraject en mentorschap als een cursus. Vrijwel een heel seizoen (klein jaar) ben je bezig met dit begeleidingstraject waarbij je de meest uiteenlopende taken zult gaan leren en ervaren. Divemaster worden bij Dive4all is niets voor mensen die even snel hun bevoegdheid zouden willen halen. Het is vooral geschikt voor mensen die het Divemasterschap als een serieuze aangelegenheid beschouwen en bereid zijn hier echt wat voor te doen. Maar na afloop van je opleiding kun je dan ook met trots zeggen dat je wat kunt, want je slaagt niet zomaar bij Dive4all voor deze cursus.

Doel cursus

De PADI Divemaster cursus bestaat onder andere uit het leren op een hoger niveau, zoals dit begonnen is in de PADI Rescue cursus en uitgebreid wordt tijdens deze cursus. Je krijgt meer vaardigheden aangeleerd met betrekking tot het oplossen van problemen en je leert meer handelingen te verrichten die van preventieve aard zijn. Het gaat niet alleen om het toezicht houden op leerlingen, maar dus ook op de omgang met problemen, het organiseren van duikevents, dienstverlening en dat soort zaken. Een PADI Divemaster is geen recreatieve duiker, maar een Dive Pro die 'in dienst is van PADI' en namens die organisatie trainingen geeft of bij trainingen assisteert, of bijvoorbeeld duikevents organiseert en begeleidt.

Inhoud

Op het niveau van de divemaster ligt de nadruk op het voorkomen van en de omgang met problemen, op het bekijken van meerdere oplossingen en het kiezen van de beste mogelijkheid. Voor een divemaster kan het oplossen van problemen met vele andere gebieden dan veiligheid te maken hebben, waaronder de omgang met cursisten, dienstverlening, zaken doen en operationele uitdagingen. In de cursus zoals wij die geven, wordt ook ingegaan op instelling en beoordelingsvermogen. Instellingen zijn emotionele invloeden welke de keuzen van een individu vormen, uiteenlopend van professioneel gedrag, een voorbeeld zijn, persoonlijke gezondheid en het volgen van verantwoorde duikgewoontes, tot zeer fundamentele waarden, zoals eerlijkheid. In het beoordelingsvermogen wordt gebruik gemaakt van instellingen, ervaringen, theoretische kennis, deductie en intuïtie om problemen op te lossen en om gebaseerd op diverse variabelen beslissingen te nemen. Vaak in situaties die niet 'echt zwart of wit' zijn.

Brevettering

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de PADI Divemaster cursus, moet je gebrevetteerd zijn als PADI Advanced Open Water Diver of PADI Advanced Plus, of beschikken over een gelijkwaardig brevet. 'Gelijkwaardig brevet' is gedefinieerd als bewijs van een brevettering boven het beginners niveau en bewijs van een duikervaring van tenminste 20 duiken welke in het logboek zijn opgenomen, waaronder documentatie van ervaring in het diepduiken en onderwater navigatie. Ook moet je zijn gebrevetteerd als PADI Rescue Diver of beschikken over een gelijkwaardig brevet.'Gelijkwaardig brevet' is gedefinieerd als bewijs van brevettering voor de redding van duikers door een andere opleidingsorganisatie dan PADI, zoals SSI, NOB of VDTL.

Verder moet je tenminste 20 duiken hebben gemaakt om aan te training te beginnen, (en deze in het persoonlijke logboek gedocumenteerd hebben). (Je dient minimaal 60 duiken te hebben voor brevettering), tenminste 18 jaar oud zijn aan het begin van de PADI Divemaster opleiding en een acceptabele lichamelijke conditie hebben voor het duiken.

Je moet documentatie voorleggen (een kopie geven) waaruit blijkt dat je door een arts bent onderzocht en dat er geen medische bezwaren zijn met betrekking tot het duiken. Dit onderzoek mag niet langer dan een jaar geleden zijn verricht.

De kosten voor de Divemaster cursus zijn inclusief cursusmateriaal, maar exclusief de eventuele huur van duikspullen. Als je eenmaal PADI Divemaster bent, betaal je jaarlijks een (beperkte) fee aan rechtstreeks aan PADI. De hoogte hiervan wordt jaarlijks door PADI vastgesteld.

Heb je vragen en/of wil je je graag opgeven voor deze cursus? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • 001.jpg
  • 002.jpg
  • 003.jpg
  • 004.jpg
  • 005.jpg
  • 006.jpg
  • 007.jpg
  • 008.jpg
  • 009.jpg

Cursusdata

Dive4all duikschool

De duur van een PADI Divemaster opleiding bij Dive4all is qua doorlooptijd ongeveer een jaar. Dit komt vooral omdat je daardoor in staat wordt gesteld veel stages bij ons te kunnen doen. Hierdoor ben je een ervaren en bedreven Divemaster wanneer je het brevet van ons in handen krijgt.

Omdat je wordt opgeleid tot PADI professional, zijn wij van mening dat dit heel gedegen moet gebeuren. In staat worden gesteld veel ervaring op te doen, hoort daar ons inziens bij. Er lopen daarom bij ons altijd wel Divemasters in opleiding mee. Betere referenten zijn er niet! Twijfel je of het Divemasterschap wat voor jou is, dan zou je zeker eens contact met hun op kunnen nemen. 

Je kunt zowat op ieder moment starten met jouw opleiding. Je krijgt van ons daarvoor een zeer ervaren PADI instructeur als docent en een ervaren Divemaster als mentor toegewezen. Veel zaken kun je met hun individueel, op jouw toegespitst en in jouw tempo doornemen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers