Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

PADI duikschool Utrecht

De kwaliteit die geassocieerd wordt met de naam PADI, is een van de redenen waarom PADI opleidingen zo succesvol zijn. Om die kwaliteit hoog te houden heeft PADI een aantal zogenaamde Quality Management Departments die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van die kwaliteit.

Kwaliteitsafdelingen PADI

De kwaliteitsafdelingen van PADI zorgen er onder andere voor dat alle PADI pro’s (Divemasters en instructeurs), en dus ook die van Dive4all, getraind worden en getraind blijven in de PADI standaarden en procedures. Hierdoor ontstaat een waarborg voor de opleidingen. Ook test PADI middels vragenformulieren continue zijn instructeurs. Dit doet ze door af en toe een cursist die net een examen heeft gehaald, een vragenformulier op te sturen.

Afhankelijk van de antwoorden treedt PADI naar de instructeur of Divemaster op. ‘Zwarte schapen’ worden op deze manier geïdentificeerd en uiteindelijk geweerd. Op de PADI website staat aangegeven welke duikresorts en pro’s onder curatele zijn gesteld, en welke zelfs zijn uitgesloten. Sommige duikscholen geven zich onterecht uit als PADI school, terwijl ze dat dus niet zijn, of niet meer zijn. Zij kunnen dan ook geen officiële duikbrevetten namens PADI uitschrijven, maar suggereren dat wel.

Gelukkig komt dit laatste in Nederland maar weinig voor, maar wordt daar in sommige andere landen toch wel eens het handje mee gelicht. Vanzelfsprekend probeert PADI overal op te treden waar dit mogelijk is, maar het zal duidelijk zijn dat dit niet altijd lukt. In Egypte is de wetgeving bijvoorbeeld behoorlijk afwijkend van die van Nederland waardoor PADI niet altijd overal in staat is juridisch de meest gewenste stappen te ondernemen. Oplettendheid is dus wel geboden!

PADI en Dive4all

Dive4all doet alles wat binnen haar vermogen is en redelijkerwijs verwacht mag worden, om de kwaliteit, en daarmee de veiligheid, te waarborgen. De voorschriften van PADI, de zogenaamde PADI standaarden en procedures, volgen we dus ook op, net zoals we nooit zullen duiken zonder buddy of zonder een buddy check te hebben uitgevoerd. We denken zelfs dat we in sommige opzichten verder gaan dan PADI van ons vraagt. We geven bijvoorbeeld 1-op-1 les. Dit laatste mag niet van iedere duikschool verwacht worden. Omdat wij onze opleidingen vanuit een niet-commerciële uitgangspunt organiseren, hebben we wat dat betreft gewoon wat meer mogelijkheden.

  • 001.jpg
  • 002.jpg
  • 003.jpg
  • 004.jpg
  • 005.JPG
  • 006.jpg

Cursussen

Dive4all duikschool
Zie voor de planning van de eerstvolgende cursussen de homepage van deze site!

Inschrijven

Interesse in een PADI cursus?
Schrijf je hier geheel vrijblijvend in >> 

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers