Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Elk jaar, op 22 april, wordt in meer dan honderd landen de Dive for Earth Day georganiseerd. Een dag waarop door duikers extra inspanning wordt geleverd om de onderwater wereld te beschermen. Voor dit jaar zijn er wereldwijd al meer dan tweeduizend activiteiten georganiseerd. Duizenden duikende vrijwilligers houden zich daar ieder jaar mee bezig.

Op heel veel plaatsen zie je dat men zich op deze Dive for Earth Day vooral bezig houdt met een soort grote onderwater schoonmaak: zwerfvuil wordt opgedoken en afgevoerd. Hoewel de Dive for Earth Day hier bekend om staat, is dat niet geheel terecht. De zogenaamde mooring buoy installation projects en bijvoorbeeld het stelselmatig onderzoek naar de kwaliteit van riffen, zijn inmiddels terugkerende activiteiten op en rond deze dag geworden.
 
Het blijft van het grootste belang om niet alleen rotzooi op te ruimen, maar er vooral voor te zorgen dat er geen rotzooi in de zee gedumpt wordt. De Dive for Earth Day heeft dan ook niet alleen het directe praktisch doel rotzooi op te ruimen, maar ook, en misschien wel vooral, als doel mensen bewust te maken van de huidige (slechte) situatie van het onderwater leven en de mogelijkheden daar zelf iets aan te verbeteren.

De Dive for Earth Day is een initiatief van Project Aware. Project Aware richt zich op het behoud van het onderwater leven en het onderwater gebied. Het is opgericht in 1989 binnen PADI door een aantal PADI instructeurs. In 1992 werd de Project Aware Foundation in het leven geroepen als onafhankelijke nonprofit organisatie. Hierdoor is het geen exclusieve PADI activiteit meer en kunnen dus alle duikers zich hierbij aansluiten. Zij bieden vrijwilligerswerk aan, of storten donaties. Vanzelfsprekend is PADI wel altijd een groot supporter van de Project Aware Foundation gebleven.

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers