Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Wie dacht dat hij wel uitgedoken was in Egypte, moet zichzelf overschatten, Egypte onderschatten of beide. Het was weer top!

In november 2009 vertrokken we opnieuw naar Marsa Shagra in Egypte. We hadden hier eerder gedoken, zo’n slordige acht jaar geleden. Toen betrof Marsa Shagra een soort kleine vesting met enkele kleine (vooral rieten) gebouwen, open wc’s en wat tenten. Nu troffen we een uitgebreid en goed geoutilleerde duikbasis aan. Wat niet gewijzigd was, was de gastvrijheid, de vrijheid van kant- en nachtduiken en de fantastische duikspots.

Voor een enkele deelnemer was het duiken in Egyptisch water geheel nieuw. De helderheid, met name in de eerste dagen van de duikvakantie, was overweldigend. Later werd dat minder door de wind die het zand liet opwarrelden.

Ook werden in Egypte door cursisten van de PADI Advanced Open Water Diver cursus de laatste duiken gemaakt. Zonder problemen vertoefden we in zonlicht op 27 meter onder het wateroppervlakte en het witte bodemzand onder handbereik om de verplichte diepe duik te maken.

We hebben haaien gezien, een enorm grote rog, grote schildpadden en heel veel vis. We hebben onder water grotten bezocht en boven water kameel gereden. Maar we hebben vooral veel plezier gehad. Er kwamen lachbuien voor waarbij de tussenrib spieren pijn deden.

Er was maar een ding echt jammer. Zulke vakanties gaan voorbij. Het positieve is dat ze ook weer terug gaan komen. Hebben we tenminste iets om naar uit te kijken!

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers