Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Eefje en Asmund gingen in mei naar Curaçao, en natuurlijk doken ze daar. Een relaas van Eefje over het duiken daar kun je hier lezen

Dit jaar gingen we in mei op vakantie naar Curaçao. En tja als je daar dan toch bent, kan je net zo goed een duikje maken. Of een paar. We besloten dus maar om gewoon onze duikspullen mee te nemen.

Het huisje waar we in zaten stond vlakbij Jan Thielbaai, wat bekend staat als een mooie duikstek. Er zat daar ook een duikschool, dus de eerste duik was op het huisrif. We gingen net te laat het water in want er waren vlak van te voren 13 dolfijnen langs gekomen. Dat was wel een beetje balen. Er zat een grote zandput voor het strand die wel 14 m diep was. Het eerste stuk doken we letterlijk op de rand van de zandput. Helaas viel het zicht hier een beetje tegen. Maar toch zagen we hier ook al genoeg leven zitten. Heel veel kokerwormen, een steenvis, een hoop koraal, fluitvissen etc. Maar het stuk achter de zandput was nog veel mooier. Net een aquarium.

Ondertussen gingen we natuurlijk ook het eiland boven water bekijken. Een paar dagen later hadden we de 2e duik in de planning staan. Dit was een begeleide duik naar een wrak op 30m diepte. De superior producer was een vrachtschip met teveel lading. In de haven van Willemstad begon het schip al te zinken. Ze hebben het nog net om het hoekje kunnen slepen voordat het echt zonk. Het wrak ligt zo dicht bij de aanlegplaats voor grote cruiseschepen dat er alleen opgedoken mag worden als er geen cruiseschepen zijn. Ze zijn erg bang dat er een bom onder het schip geplaatst wordt, echte Amerikanen dus…. De duik was mooi, we gingen door het ruim terug (open, wel wat dwarsbalken) omdat de stroming anders te heftig zou zijn. Dit was erg mooi begroeid. De 3e duik was weer op het huisrif.

De 4e duik hebben we nog een wrakje gezien. De tugboat lag op 3-7m. Hier zaten dus ook veel snorkelaars. Asmund en Bernard kregen de smaak te pakken en gingen die middag nog een duik maken, bij diversdeep. Voor de kust van Curaçao (+/- 2 uur varen) ligt nog een klein eilandje. Dit heet klein Curaçao en is een waar bounty eilandje. Erg wit strand en een prachtige zee…

Hier zijn we een hele dag heengegaan met de hele family. s’Ochtends vroeg vertrekken, daar eerst ontbijten en dan klaar maken voor de duik. Er zitten erg veel schilpadden in de buurt van het eiland. In de ochtend hebben we een driftduik aan de linkerkant van het eiland gemaakt. Dit was echt de mooiste duik. Ontzettend veel vis. En we waren nog aan het afdalen of de eerste schildpad was al gespot. Verder murenes, meer schilpadden, poetsgarnaaltjes, spinkrabbetjes ontzettend mooie koralen etc..

Van duiken krijg je honger en daarom stond de bbq al klaar toen we weer boven water kwamen. Na even uitgebuikt te hebben was het alweer tijd voor de 2e duik. Nu aan de rechterkant van het eiland. Hier waren hele andere koralen te zien. Ook mooi, maar in vergelijking met de andere duik was het niks. Terwijl hier degene die gingen snorkelen die ochtend 7 schildpadden hadden gezien, waren ze nu verstopt. Helaas was het alweer tijd om terug te varen toen we boven kwamen. Eigenlijk is een dag te kort want we hebben nog niet eens de vuurtoren en de 3 wrakjes kunnen bewonderen… maar ja je kunt niet alles hebben. Eigenlijk hadden we als afsluiting nog een nachtduik in de planning staan, maar helaas was dit ivm met de vlucht niet meer mogelijk.

Eefje

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers