Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter
Tijdens de L&A sessie van 17 januari bleek dat er nog veel nuttigs te weten valt over duikapparatuur. De EN 250 norm bijvoorbeeld, die geldt voor ademautomaten, de ‘range’ van de Mares Orbiter, wat een bladder is en bijvoorbeeld waar je op moet letten bij de aanschaf van een trimjacket.
Eigenlijk is het maar vreemd dat maar zo weinig duikers iets meer weten over hun uitrusting dan hoe ze het in elkaar moeten zetten. Je hoeft helemaal geen techneut te zijn om te begrijpen wat de functie van een vortrex is of hoe een pilotklep werkt. Tevens werd er ingegaan om zaken zoals Nitrox duiken, de werking van rebreathers (zowel half- als geheel gesloten systemen) en de TrimAir technologie.

Aan het begin van de sessie werden de officiële brevetten van Remco en John (waarvan de laatste helaas niet aanwezig kon zijn) uitgereikt. Aan het einde werd een prijsvraag op het ‘publiek’ losgelaten. Gevraagd werd wat een duiker zou ontdekken wanneer hij tijdens een duik in een bergmeer op een hoogte van 3 KM in Nepal, de werkelijk afstand tot de oppervlakte zou meten, terwijl hij op zijn capillaire dieptemeter zou zien dat zich hij op 14 meter diepte bevond.

Hij zou dan ontdekken dat hij daadwerkelijk minder dan 14 meter onder de oppervlakte is omdat de afgesloten hoeveelheid lucht werd opgevuld met water in overeenstemming met de atmosferische druk waarin de meter zich bevindt. Kun je dit niet ineens volgen, dan is het toch jammer dat je niet bij deze leerzame sessie was. Peter Westerweel was daar echter wel bij, en hij wist het juiste antwoord te geven. Hij kon dan ook de prijs (twee toegangskaarten voor de Duikvakerbeurs) in ontvangst nemen.

Omdat er voor iedereen en op elk niveau meer dan voldoende onderwerpen en wetenswaardigheden werden behandeld, beschouwen we de sessie, mede door het grote aantal aanwezigen, als een groot succes. Op naar de volgende over enkele weken: Fysiologie (of anders gezegd: medische aspecten van het duiken).

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers