Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

We konden het weer niet laten! De traditionele Nieuwjaarsduik vond ook in 2009 weer plaats. Koud dat het was, en dat zonder degelijke ‘Koek en Zopie’.

Zopie komt van soopje, wat vroeger werd gebruikt als aanduiding voor een borrel. Vandaar dat je kunt zuipen. Dat was vroeger zeker zo. Immers, ijs is geen land en geen water, waarvoor de wetgeving gold, dus op het ijs mocht men gokken en drinken.

Voor de duikers van Dive4all blijven enkele regels echter altijd gelden. Geen alcohol, en dus geen zopie, maar dat maakte het plezier er niet minder om. Een kandidaat maakte van de gelegenheid gebruik om meteen een droogpak instructie te volgen. Leden van Dive4all kunnen hier gratis gebruik van maken, en dat werd dus ook terecht gedaan. “Helemaal gaaf!”, zei hij achteraf. En dat zegt zowat iedereen die in de winter gaat duiken. Immers, zo helder als dan zie je het niet vaak in Nederland.

De vissen vierden blijkbaar ook Nieuwjaar, want maar weinigen lieten zich zien. De bioloog bij ons legde uit dat het koude water op deze koudbloedige dieren natuurlijk zijn vat had gekregen. Geen probleem natuurlijk, wat we gunnen die dieren ook hun ding!

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers