Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter
Op 1 januari maakten we onze Nieuwjaarsduik. De eerste duik van het jaar natuurlijk. Het was koud, en er waren wat hindernissen, maar die werden eenvoudig genomen en wij hebben hem dus weer afgetikt!
Het was ongelofelijk toen we aankwamen; iedereen was op tijd, het water was zo vlak als een spiegel en zo helder als glas en er stond geen zuchtje wind. Niets mis dus! We begonnen ons weerzien in het nieuwe jaar eerst met de echte Dive4all en Neude oliebollen waarbij we concludeerden dat de zwarte kolen van Dive4all toch nog net iets lekkerder smaakten dan de ‘bleekies’ van het Neude. Afin, ook nog steeds niets mis. Maar de eerste hindernis liet niet lang op zich wachten.

Als je in de winter duikt en je start om 16:00 uur, maar je gaat pas weg van de duikstek om 18:00 uur, dan is er natuurlijk wel wat aan de hand. Oke, we hebben natuurlijk staan kletsen, en die oliebollen namen ook wat tijd in beslag, maar het aandoen van de spullen, het rangschikken van ieders lood omdat iemand z’n lood vergeten was en het aandoen van de droogpakhandschoenen, kostte minstens zoveel tijd.

Alle tekenen van een prachtige duik waren er, maar we hadden onderschat hoeveel mensen een Nieuwjaarsduik met hun vereniging zouden gaan maken. Er stond zelfs een heuse oliebollenkraam van een duikvereniging opgesteld, wat de sfeer natuurlijk een extra opkikker gaf, maar de helderheid van het water iets verder van de kant af, sterk verminderde. Ach, slecht wordt het water nu natuurlijk niet, maar de helderheid die er leek te zijn, troffen we onderwater slechts op enkele plekken aan.

Jammer genoeg zijn alle foto’s van dit evenement mislukt. Probleempje met de onderwatercamera. En nu net we zulke bijzondere foto’s hadden gemaakt van een snoekbaars en een aantal erg grote baarzen die fraai stil bleven liggen. Nou ja, hebben we nog een uitdaging voor de volgende keer...

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers