Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Op zondag 1 november organiseerde Dive4all een herhalingsdag om de Rescue-vaardigheden op te halen van clubleden die minimaal als Recue-duiker gebrevetteerd zijn. Het was een leuke, nuttige en op sommige momenten ook confronterende dag!

We begonnen met een toets om te kijken hoeveel theoriekennis iedereen nog paraat had. Want stel iemand wordt onder water door een schorpioenvis gestoken tijdens de dive4all-duikvakantie in Egypte over 2 weken, wat moet je dan ook alweer doen? Azijn erover? IJscompres? Of opdracht geven de wond juist te spoelen met warm water?

Voor menigeen werd duidelijk dat we het Rescue-theorieboek vaker uit de kast moeten trekken om alles af en toe nog eens na te lezen. Leon gaf vervolgens een korte herhaling van de theorie om ons hier alvast mee op weg te helpen. Ook werd een overzicht gegeven van de nieuwste inzichten in reanimatie want daar zijn in de afgelopen periode enkele veranderingen in doorgevoerd.

Natuurlijk mocht ook praktijkoefening niet ontbreken, want ook juist de praktische vaardigheden om bijvoorbeeld een bewusteloze duiker gecontroleerd naar de oppervlakte te brengen en zwemmend te beademen hou je alleen bij door het af en toe te oefenen (en hopelijk nooit ‘echt’ te hoeven doen!). Het zicht in Vinkeveen was overigens spectaculair fantastisch, maar het bracht ons niet van de wijs om onze ‘slachtoffers’ te redden.

We hadden geluk dat Peter en Hans de uitnodiging aangenomen hadden om mee te doen met de dag, hoewel ze (nog) geen Rescue-duikers zijn. We maakten dankbaar gebruik van hen als slachtoffers. Daarbij pikten zij waardevolle kennis mee en bleken het helemaal niet zo slecht te doen bij de theorietest! (een deel van de kennis wordt immers al tijdens de Open Water cursus aangeleerd…)

Al met al was de dag uitermate geslaagd met lof voor Leon voor de strakke voorbereiding en begeleiding!
Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers