Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

In 2004 organiseerde Dive4all weer een duikreis naar een zonnige bestemming met een mooie duikwereld waarbij de keuze opnieuw viel op Egypte. Dive4all verbleef van vrijdag 12 tot vrijdag 19 november in het Alwad Baraka kamp in Egypte. Dit kamp is gebouwd in de traditionele woestijnstijl en slechts 14 km van Marsa Alam gelegen. Het kamp ligt achter de natuurlijke bescherming van een wadi (droog rivierbed) 200 meter van een natuurlijke baai omringd door een soort dijk. De ingang (via een touwbrug bereikbaar) ligt aan de zeezijde van het kamp.

Het duikgebied
Je ziet in dit duikgebied uitgestrekte onbedorven koraalriffen. Maar ook de grotere vissen zoals hamerhaaien, mantaroggen en scholen dolfijnen die vrolijk met je mee zwemmen. Populaire duikstekken in dit gebied zijn Nakari, Samadai Lagoon, Dolphin House en het beroemde Elphinstone.

Programma en verblijf
We konden in deze vakantie ongelimiteerd gebruik maken van het fantastische huisrif! Hiernaast kon je twee begeleide duiken per dag krijgen van een lokale gids, waaronder duiken per jeep, per snelboot of per motorboot. Het beloofde dit keer dus opnieuw een nogal afwisselende reis te worden. We verbleven in tweepersoons apartementen, op basis van volpension. Zoals bij Dive4all gebruikelijk was iedereen natuurlijk de gehele vakantie vrij van verplichtingen. Het is echt een vakantie! Had je zin om te duiken, dan deed je dat, zo niet, dan liet je het. Je kon op ieder moment, zelfs 's avonds/'s nachts op het huisrif (vanaf de kant dus) duiken. Mensen die eerder mee zijn geweest naar het 'tentenkamp' weten hoe mooi en verslavend dat kan zijn! Maar er waren nog veel meer mogelijkheden, zoals met een jeep de woestijn in en een eind verderop duiken, of met een van de boten het water op.

Het eten
De maaltijden werden in het kamp rond de bar geserveerd en het is verrassend te ontdekken hoe gevarieerd de Egyptische maaltijden kunnen zijn. Er werden regelmatig `s avonds BBQ`s georganiseerd. Deze accommodatie was voor ons overigens vol pension (inclusief koffie, thee en mineraalwater).

Opleidingen
Deze vakantie hebben een aantal duikers van de gelegenheid gebruik gemaakt om in Egypte hun diepe duik (voor Advanced) te maken. Daarmee ronden ze dan hun PADI Advanced Open Water af. Maar voor hun was er meer aan de hand. Het was de eerste keer dat ze in de Rode Zee doken, dus hun stond nog een hele grote verassing te wachten!

De groep
Met een groep van maar liefst 13 man was het natuurlijk perfect vertoeven in dit duikkamp. Maar ook 's avonds beloofde dat erg gezellig te worden. Merlijn was er bijvoorbeeld weer bij, die zich vorig jaar wel wat op zijn hoofd moest krabben toen we over stapten van het toepen op hints, maar zoals altijd deed hij uiteindelijk toch actief mee, al was dat toen onder licht protest. Maar er gingen nu ook mensen mee dit nooit eerder zijn mee geweest en anderen die we ieder jaar weer mogen begroeten. En natuurlijk, 's avonds je kamer uit, klein eindje lopen en dan in de zee snorkelen, zelfs met duiklampen. Echt perfect!

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers