Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Op 7 maart verzamelden we bij Zoetersbout voor de eerste van een kleine serie Zeelandduiken dit voorjaar. Vooraf hadden we ons verdiept in de seizoenspatronen van specifieke diersoorten die we graag tegen wilden komen. Op nummer 1 van deze "duikdoelwitten" stond de Snotolf, maar deze liet zich niet zien.

Het zicht was goed op deze plek in de Oosterschelde en we doken comfortabel op de kentering. We kwamen van alles tegen, maar meest opmerkelijk was toch wel de grote vlokslak. Deze vrij grote (tot 12 cm) en brede slak met rijke tooi van wuivende papillen op de rug zat in zijn paaitijd en liet zich dus gemakkelijk vinden.

Bij de tweede duik vanuit Dreischor in de Grevelingen bleken aldaar nog veel meer van deze vlokslakken te zitten. We zagen zelfs een exemplaar dat net zijn eieren had afgezet in het karakteristieke eiersnoer. We hadden wederom goed zicht en de temperatuur was zodanig boven nul gestegen dat ook de natpakduikers twee duiken van een half uur zonder veel problemen konden maken. De enige echte koukleum was de eigenaar van het droogpak dat zijn naam geen eer aan deed!

 

 

 

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers