Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Wat doe je als je radiologe in een ziekenhuis bent en je gaat vrijwilligerswerk doen op de Seychellen tijdens je sabbatical? Je gaat naar Dive4all, huurt even een zwembad, neemt drie instructeurs mee en hebt veel plezier!

De Seychellen is een archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar. Je weet wel, dat eiland dat je, als je het eenmaal met het spel Risk ingenomen, je oersterk maakt en dat je met dat werelddeel iedere beurt 3 extra legers oplevert. Somalië, Kenia en Tanzania vormen daar de kust van het vaste land.

Om de Seychellen een eiland te nomen, is zoiets als een Amerikaan je laten vertellen dat de hoofdstad van Europa Amsterdam is, en dat Nederland niet bestaat. Immers, de Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden waarvan iets minder dan een derde deel bewoond is. De meeste inwoners wonen overigens op Mahe, waar zich ook de hoofdstad Victoria bevindt.

Het meest bekend zijn de Seychellen in het Westen uit de piratenverhalen. En het klopt ook dat de eerste bewoners van deze eilanden piraten waren. Maar dat is lang geleden. Vanaf 1830 kwamen er vooral vrijgelaten slaven wonen en het is inmiddels een heel aardige vakantiebestemming geworden. Niet gericht op massa toerisme, maar eerder op de toerist met een aardig bedrag te besteden.

Door de bijzondere ligging van de eilanden zijn er veel unieke levensvormen te vinden (zogenaamde endemische soorten). Dier- en plantensoorten dus, die alleen daar voorkomen. In biologische kringen is daarvan vooral de ‘coco de mer’ bekend. Dit is een palmsoort die de grootste kokosnoot ter wereld krijgt. Deze soort groeit slechts op een eiland (Praslin) en met een gewicht van ongeveer 20 kilogram per kokosnoot een imposante plant.

Juist de unieke, maar daardoor ook de gevoelige natuur van de Seychellen, behoeft bescherming. Om die reden is er op diverse plaatsen onder andere georganiseerd vrijwilligerswerk opgezet dat zich daarop richt. Een belangrijk deel van dit werk vindt onder water plaats. Goed kunnen duiken is dus een must om daar een steentje aan bij te kunnen dragen.

En dus gingen we naar het zwembad, om een van die vrijwilligers daarop voor te bereiden. En dat was fun! Want wie huurde ooit een zwembad en drie instructeurs voor zichzelf?

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers