Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Elk jaar organiseert Dive4all een Zeelandweekend voor haar leden. Ook deze keer was dit weer een groot succes!

Er ging een leuke groep van 15 personen mee, waarvan sommigen elke kreeft al bij naam kenden en anderen voor het eerst kopje onder gingen in het Zeeuwse water.

Vrijdag werd de spits afgebeten en deze nachtduik bij windkracht 6 was al memorabel toen we vooraf op de dijk naar de imposante golven stonden te kijken. Gelukkig liet vrijwel niemand zich afschrikken want eenmaal onder water was er van dit alles weinig te merken en kon een prachtige duik gemaakt worden bij goed zicht. En boven gekomen werden we beloond met de mooie uitdaging weer veilig de steiger op te klimmen in de metershoge golven.

Op de zaterdag en zondag werd het weer rustiger en bleef het zicht goed, het onderwaterleven rijk en de gezelligheid groot. Op zondag werd nog een introductie op het duiken op de kentering in de Oosterschelde gegeven. Hierbij werden door enkelen jonge sepiaatjes gezien (zeekatjes – een inktvissoort). Andere bijzondere vondsten het weekend waren groene wierslakken, bruine plooislakken, een makreel (in de Grevelingen!), puitaal en mul. Goede bekenden waren natuurlijk de kreeften, krabben, grondeltjes, paling, doorschijnende zakpijpen, diverse sponzen, vorskwab, steenbolk, botervisjes, heremietkreefjtes, scholletjes, zeenaald. Kortom: er was veel te zien!

Nog 347 nachtjes slapen tot het volgende zeelandweekend….

 Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers