Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Sommige belevenissen blijven ook bij herhaling een groot plezier. Het jaarlijkse Dive4all zeelandweekend is daar een prachtig voorbeeld van. Ook dit jaar ging weer een delegatie van onze club op pad om de Zeeuwse wateren te bewonderen. De lange rit eiste zijn tol met een lekke band bij een van de auto’s, maar desondanks was iedereen op tijd voor de ‘kick-off’ met een prachtige heldere nachtduik.

Er werd het weekend op diverse plekken in het Grevelingenmeer gedoken. Ook in de Oosterschelde, bij de Zeelandbrug, werd een stromingsduik gemaakt. De doorschijnende zakpijpen, vorskwabben, palingen, anemonen, kreeften, zeedonderpadden, kwalletjes, hooiwagenkrabben, heremietkreeften, poon, zeebaars, geweisponzen, en-wat-al-niet-meer lieten zich gemakkelijk bewonderen. De foto’s geven een impressie hiervan.

Dit jaar vielen de uitdagingen op het onderdeel dijkklimmen zwaar tegen: veel van de duikplaatsen zijn in de afgelopen periode uitgerust met luxe brede trappen over de dijk en steigers bij de waterkant met heuse platforms en trapjes. Deze maakten dat, ook na de copieuze barbecue op zaterdag , iedereen het water nog kon bereiken.

Bijzonderheid dit jaar was ook Marianne, die het zeelandweekend benutte om een complete Advanced Open Water cursus te doen. Een prachtige plek om ervaring op te doen met navigeren, duiken op diepte en nachtduiken en daarnaast specifieke vaardigheden op te doen tijdens de specialty-duiken ‘peak performance buoyancy’ en ‘zoeken en bergen’.

En nu is het weer nachtjes tellen tot het volgende zeelandweekend….

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers