Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Het gaat heel goed met Dive4all. In 2018 hebben we niet alleen de meeste cursisten tot nu toe in een seizoen les mogen geven, de duikvereniging was ook nooit eerder zo groot geweest en de duikshop heeft veel duikspullen mogen leveren.

Opleidingen

De opleidingen liepen in 2018 geweldig goed. Niet alleen hadden we in dit jaar de meeste cursisten ooit, we moesten zelfs nog veel mensen teleurstellen omdat we die niet meer konden plaatsen bij onze cursussen. Het gaat hierbij om letterlijk tientallen mensen. Zelfs op dit moment, eind van dit jaar, hebben we al wachtlijsten opgebouwd met nieuwe cursisten voor het volgende seizoen. Dat beloofd dus heel wat voor volgend jaar!

De leden van ons opleidingsteam kennen elkaar goed en zijn vlekkeloos op elkaar ingespeeld. Dat werkt natuurlijk heel fijn. Ook voor de Divemasters in opleiding is dat natuurlijk prettig omdat die zich optimaal kunnen ontwikkelen tussen teamleden die hen feilloos de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.

Het opleidingsteam van Dive4all heeft met veel plezier de cursussen verzorgd en de cursisten hebben dat goed kunnen merken. We hebben veel positieve reacties binnen gekregen en niet zelden gingen die dit jaar gepaard met leuke cadeautjes en zelfs met afscheidsfeestjes. Van cursisten die daarna op duikvakantie gingen, mochten we leuke kaarten en emailtjes, vaak voorzien van foto’s, ontvangen. Dit stimuleert natuurlijk enorm en het opleidingsteam staat daarom nu al te popelen om weer aan de slag te kunnen.

Begin 2018 zat het een beetje tegen omdat het buitenwater relatief lang koud bleef. Dat werd echter ruimschoots ingehaald door een prachtige langdurige zomer waarbij we regelmatig konden duiken zonder handschoenen en cap’s. We konden daardoor ook langer door blijven duiken. We zijn pas net gestopt met de laatste cursusduiken en zijn gestart met het reviseren van alle spullen voor het volgende seizoen. De Divemasters cursus is de enige cursus die op dit moment nog doorloopt.

PADI Advanced Open Water

De advanced cursus hebben we dit jaar behoorlijk onder de loep genomen. Vrijwel alle duiken die in het kader van deze cursus werden georganiseerd, hebben we grondig herzien en dat bleek een groot succes. Aan veel van deze duiken deden ook cursisten mee die al eerder deze cursus gevolgd hadden omdat we voor deze cursus een nieuwe opzet hadden gekozen. Ook zij spraken zich gelukkig positief uit over deze “upgrade”. De cursus werd in de wandelgangen als snel gekscherend AOW versie 2.0 genoemd.

Duikvereniging

Naar verluid besloot het bestuur van de duikvereniging gaandeweg dit seizoen om maar niet meer actief nieuwe leden te gaan werven. Dat zegt dus iets over het succes dat geoogst werd, zoveel nieuwe leden hadden we inmiddels mogen verwelkomen. Er kwamen steeds meer duikers bij en dat bewijst wel hoe goed het gaat met de sfeer binnen de vereniging en de kwaliteit en diversiteit van de vele evenementen die worden aangeboden.

We hadden leuke duikvakanties waarbij het Zeelandweekeinde opnieuw een groot succes genoemd mag worden. We hebben al een accommodatie in Zeeland voor volgend jaar vastgelegd, dus dat gaat ook in 2019 weer helemaal goed komen!

Het huidige bestuur mag men met recht ervaren noemen. Een aantal bestuursleden zitten al een paar jaar achtereen in het bestuur en dat was dit seizoen zeker opnieuw te merken.

Het bestuur heeft een enorme invloed op wat er binnen de vereniging gebeurt en hoe daar de zaken worden aangepakt. Onze vereniging is van leden en wordt door leden bestuurd. Het mandaat van het bestuur is daarom heel groot. Het huidige bestuur is daar altijd heel zorgvuldig mee omgegaan en woog beslissingen heel goed af.

Het succes van de vereniging is in grote mate te danken aan onze bestuursleden waarvan een deel, helaas, volgend jaar geen bestuurslid meer zal zijn. Daarvoor in de plaats komen echter hele enthousiaste nieuwe leden in de plaats waar we veel van mogen verwachten. De lat ligt echter hoog wanneer je de opvolger bent van het huidige bestuur, dus we wensen hen extra veel succes toe voor volgend jaar!

Duikwinkel

Hoewel onze duikwinkel initieel is opgezet voor onze leden en cursisten, vinden ook steeds meer mensen van “buiten” de weg naar onze shop. Dat is heel leuk, omdat juist die mensen vaak leuke verhalen vertellen over waar ze gedoken hebben of wat ze van plan zijn te gaan doen.

Zoals bekend voeren we verschillende merken binnen onze winkel, maar we verkochten dit jaar vooral veel Mares en Tusa artikelen. Het is interessant om te zien hoe deze organisaties de laatste tijd hun productportfolio aan het veranderen zijn. Onze Divemasters nemen binnen de duikwinkel steeds meer de rol van verkoopadviseur op zich. Logisch, omdat veel cursisten juist aan hun vragen wat de verschillen tussen bepaalde producten zijn en hen om advies vragen wat ze het beste zouden kunnen aanschaffen.

Uitbreiding

We werken aan verdere uitbreiding. We spreken met mensen die een aanvulling zouden kunnen zijn op ons opleidingsteam, onderzoeken hoe we nog meer kunnen doen om duurzaamheid te vergroten en hebben ook weer stevig geïnvesteerd in de uitbreiding van nieuwe duikmaterialen zoals duikvesten, wetsuits, shorties en duikbrillen. Voor Dive4all blijft immers voorop staan dat we veilig en duurzaam willen duiken, waarbij het plezier nooit uit het oog verloren mag worden. Duiken doe je immers niet omdat het moet, maar omdat je het wil!

Slot

We hadden dus een fantastisch jaar, maar hebben ook alles alweer in de rit gezet om volgend jaar opnieuw tot een groot succes te maken. Een aantal zaken is daarvan al geregeld zoals je kunt zien op de foto’s hiernaast, maar we hebben nog heel veel andere ideeën die we zouden willen doen. Die kunnen we je natuurlijk nog niet allemaal vertellen, maar je zult ook vast liever verrast worden!

 

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers