Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Af en toe gebeurt het nog wel eens dat iemand bij ons in de duikshop komt met een ademautomaat waarbij water in de eerste trap terecht is gekomen. Vaak doordat de eerste trap per ongeluk onbeschermd in de spoelbak is ondergedompeld. De opening in de eerste trap die op de fles wordt gedraaid, is hiervan de boosdoener. Immers, dit is een nagenoeg openstaand gat dat de lucht van de fles de eerste trap in moet brengen.

Het nieuwe Mares AST droogsysteem is een technologie die bescherming biedt tegen het inlopen van water in de eerste trap, zonder dat dit de prestaties van de ademautomaat beïnvloedt. Dit systeem zou het beste als automatische afdichtingstechnologie kunnen worden omschreven. Het systeem zit dicht wanneer er geen luchtdruk op wordt uitgeoefend en houdt de 1ste trap dus altijd droog aan de binnenkant wanneer er geen druk op staat. Simpel maar doeltreffend! AST staat dan ook voor: Auto Sealing Technology. 

Dit AST systeem kan worden gebruikt met alle gasmengsels, het werkt ook in koud water en kan worden geplaatst op alle recente Mares 1e trappen, zoals de 82X, 52X, 22X, 15X en de R2S. Vanzelfsprekend is er zowel een versie voor DIN als INT. De advies verkoopprijs van het AST droogsysteem ligt op €25. Een aanpassing op een Mares ademautomaatset die voor veel mensen ongetwijfeld interessant zou kunnen zijn. Misschien het overwegen waard!

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers