Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Inmiddels kent iedereen wel de fraaie, lichte en handige Miflex slangen voor ademautomaten, in de wandelgangen ook wel flexslangen genoemd. Deze slangen zijn herkenbaar aan een soort nylon geweven buitenkant (dus geen rubber), hun lichte gewicht en hun flexibiliteit. Bij DAN verscheen over deze slangen een artikel omdat een duiker hierdoor in de problemen was gekomen. Zijn eerste trap liet geen lucht meer door omdat kristallen, ontstaan in zijn flexslangen, de eerste trap blokkeerden. En dit terwijl de slangen aan de buitenkant geen tekenen van slijtage vertoonden.

Toen DAN nader onderzoek deed, bleek dat meer duikers met dit probleem te maken hadden gekregen, en dat veel meer flexslangen hier last van hadden. Maar ook dat dit euvel alleen voorkwam met slangen met een zogenaamde thermoplastic polyester-polyurethane (polyester-TPU) binnenkant, en niet degene gemaakt met thermoplastic polyether-polyurethane (polyether-TPU).

Het is daarom belangrijk om te duiken met flexslangen gemaakt van polyether-TPU, en niet van polyester-TPU. Fijn om te weten dat iedereen die een flexslang bij Dive4all heeft aangeschaft, los of als onderdeel van een ademautomaatset, zich geen zorgen hoeft te maken. Alle Mares Superflex-slangen zijn namelijk van polyether-TPU gemaakt zodat deze niet onderhevig zijn aan de door DAN ontdekte kristallisatie.

Mares voerde altijd al een aantal aanvullende testen uit op haar slangen om bijvoorbeeld perfecte afdichtingen en de betrouwbaarheid te kunnen garanderen. Dit ook in extreme temperatuurs- en gebruiksomstandigheden. Dat Mares flexslangen hierdoor enkele Euro's duurder kunnen zijn dan die van de concurrentie, is hiermee verklaarbaar, maar als Dive4all willen we natuurlijk geen concessies doen aan de veiligheid. Wij leveren daarom geen andere flexslangen. Je herkent de Mares Miflex slangen eenvoudig: Mares Miflex slangen zijn namelijk gegraveerd op de metalen fittingen met het Miflex-logo en op beide slangbeschermers staat het Mares logo.

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers