Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Indrukwekkende duikcomputer

Vanaf 1 augustus 2017 levert Mares, en dus ook vanaf dat moment verkrijgbaar bij Dive4all, de nieuwste versie van de alom geprezen Matrix duikcomputer. Met een volledig dot matrix-display met hoge resolutie, een kantelbaar digitaal kompas met peilfunctie, grafische profielweergave tijdens de duik en het algoritme voor meerdere gassen was de Matrix al een heel indrukwekkende duikcomputer. Het heeft overigens geen mogelijkheid voor geïntegreerde luchtdruk (zoals dat bij sommige duikcomputer met behulp van een zender wordt gedaan), maar het kent dus ook niet de bekende nadelen van een dergelijke oplossing.

Digitaal logboek

Met de bijgeleverde interface kan, gewoon via USB, de accu in de computer worden opladen zodat batterijwisselingen niet meer nodig zijn. Daarnaast kan de interface onder andere gebruikt worden voor eventuele firmware updates (altijd de laatste versie!) en het downloaden van de duikgegevens die als grafieken getoond kunnen worden op de Matrix zelf en na downloaden natuurlijk ook op de PC of Mac. Je hebt er dus meteen een digitaal logboek bij!

Voordelen nieuwe versie

De nieuwe versie kent enkele voordelen ten opzichte van de vorige versie, die overstappen van de oude naar de nieuwe versie m.i. niet rechtvaardigt, maar bij de aanschaf van een nieuwe duikcomputer zou ik toch zeker wel voor deze New Matrix gaan. Deze verschillen bestaan er in hoofdlijnen namelijk uit dat de accu-duur aanzienlijk verbeterd is, dat er enkele nuttige aanpassingen zijn doorgevoerd in de gebruikersinterface, dat de deep stop-functie in- en uitgeschakeld kan worden, net als een slaapstand om de accuduur mee te kunnen verlengen. Het is zelfs mogelijk de nieuwe Matrix in een zogenaamde diepe slaap te brengen zodat ook de tijd niet meer bijwerkt en hiermee een erg lange periode gerealiseerd kan worden voordat de accu echt leeg raakt. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld een lange periode van het niet gebruiken bij verzending of wanneer men niet vaak duikt.

Dragen als gewoon horloge

De Matrix is geheel in metaal uitgevoerd en daarmee een van de robuuste duikcomputers die er in omloop zijn. Het formaat is dusdanig dat hij ook als gewoon horloge gedragen kan worden. Er bestaat een zwarte en een witte variant.

Wie de New Matrix snel wil herkennen kan letten op de binnenring waarop de letters zijn afgedrukt. Bij de vorige versie van de Matrix was deze licht gekleurd, bij de New Matrix is deze zwart.

Prijs

Mares wil een grotere markt van de duikcomputers innemen. In een vergeven markt kan dat alleen wanneer je onder de prijs gaat zitten. Daardoor biedt ze de New Matrix nu via haar dealers aan voor een bedrag van slechts €299. Dive4all volgt deze aanzienlijke prijsdaling en dit is dus ook het bedrag waarvoor je deze fraaie duikcomputer al vanaf 1 augustus bij ons kon kopen. Let wel, op sommige plaatsen wordt de “oude” Matrix zelfs nog voor €399 of meer aangeboden. Het is ook de vraag of deze lage prijs aangehouden wordt, bij een hoge vraag wordt het product immers schaars en zal de prijs misschien stijgen. Opletten dus!

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers