Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter
Met de Electronic Recreational Dive Planner heeft PADI een elektronische variant van de RDP tabel in de markt gezet.

De eRDP is geen duikcomputer maar een soort calculator die het werken met de RDP eenvoudiger moet maken. Wanneer je een duikplanning maakt kun je met een paar knoppen gegevens invoeren en de eRDP het opzoek- en ‘rekenwerk’ voor je laten uitvoeren. De eRDP ondersteunt het plannen van duiken (tot 5 herhalingsduiken) , het zoeken naar de minimum oppervlakte interval tussen duiken en het berekenen van de maximaal toegestane diepte voor een bepaalde duiktijd.

Omdat de eRDP gebruik maakt van exact dezelfde gegevens als de RDP heeft het verder geen andere toegevoegde waarde dan een eenvoudiger gebruik van de bekende tabel. Dat de eRDP je herinnert aan het maken van een safety stop aan het einde van een duik, of waarschuwt wanneer je een duik aan het plannen bent die de maximale limieten overstijgt, is natuurlijk wel leuk meegenomen. Vooral de waarschuwing voor de zogenaamde W-X en Y-Z regels (die duikers in praktijk nogal eens vergeten) kan erg handig zijn.

De eRDP is overigens niet waterdicht en gaat dus kapot wanneer je hem mee zou nemen tijdens je duik. En de kosten voor dit schoons? De prijs ligt nog niet definitief vast voor Nederland, maar het wordt iets rond de 17,50 Euro.

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers