Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

De Emergency First Response (EFR) cursus is een wereldwijd erkende reanimatie- en eerste hulp cursus voor iedereen. Het wordt dan ook door de meeste organisaties erkend. Voor Rescue duikers en hoger is deze cursus verplicht, maar hij is dus zeker ook geschikt voor niet-duikers of duikers met lagere brevetten.

Dive4all biedt de EFR cursus aan, maar mag ook EFR Instructeurs opleiden. Tijdens de eendaagse cursus EFR word je als cursist geconfronteerd met verschillende situaties die je in het dagelijks leven tegen kan komen. Je leert hoe je dan het beste kan optreden en waarom dat zo is.  Met behulp van divers materiaal zoals reanimatiepoppen en EHBO middelen worden de benodigde vaardigheden aangeleerd en geoefend. Bij de instructeurs opleiding gaan we natuurlijk dieper op de materie in en leer je er ook les over te geven. Je mag daarna dan zelf EFR brevetten uitschrijven.

De EFR cursus bestaat op dit moment uit twee onderdelen. De zogenaamde primaire hulp (lees vooral reanimatie) die je toepast bij levensbedreigende situaties, en de secundaire zorg (lees EHBO), zorg die toegepast wordt daar waar geen sprake is van een direct levensbedreigende situatie.

Vanzelfsprekend is het zodat hoe meer mensen deze cursus gevolgd hebben, hoe beter dat is. En dat niet alleen voor potentiële slachtoffers, ook voor jezelf. Veel mensen voelen zich immers beter wanneer ze het idee hebben dat ze iets kunnen doen, als nood aan de man komt. De EFR cursus is daar een prima basis voor!

Samen met brandpreventie is het EFR brevet overigens gelijkwaardig aan de vereisten voor Bedrijfshulpverlening (BHV). Beschik je dus over een EFR diploma, en ben je BHVer, dan hoef je alleen brandpreventie te volgen. Het EFR brevet is twee jaar geldig. Toch bevelen we je sterk aan om elk jaar de herhalingscursus te volgen. Kennis en vaardigheden die je niet gebruikt, zakken snel weg en de herhalingscursus helpt je die op peil te houden. De herhalingscursus duurt overigens korter dan de EFR cursus.

Wanneer je snel ter plaatse bent kan onmiddellijke reanimatie in combinatie met het gebruik van een zgn. automatische externe defibrillator (AED) het overlevingspercentage met 70% vergroten. Dive4all vindt daarom dat de kennis en vaardigheden voor een goed gebruik van een AED zo belangrijk dat zij dit nu ook als onderdeel in haar EFR aanbod heeft verwerkt. Hiervoor hoef je nu dus geen aparte cursus meer te volgen!

Dive4all kan deze cursus overigens ook op locatie verzorgen. Voor meer informatie neem je gewoon geheel vrijblijvend contact met ons op!

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers