Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter
In november 2005 zijn we naar Bonaire geweest. We verbleven daarbij in het Buddy Dive Resort. Een geweldige week met veel (duik) plezier, veel vrijheid en vooral veel lachen!

Buddy Dive Resort Bonaire
Buddy Dive is een luxe resort direct aan zee op ongeveer 2,5 km afstand van het centrum van Kralendijk. Zoals de naam al aangeeft, richt het resort zich vooral op duikers. Die worden in de watten gelegd, want het resort biedt alles wat een duiker zich maar kan wensen. De appartementen zijn omgeven door een fraaie tuin met waterpartijen. Overigens, om misverstanden te voorkomen, ook niet-duikers zijn daar natuurlijk van harte welkom, maar die gingen dit keer niet met ons mee, alhoewel niet iedereen alle duiken mee kon maken. De bekende oor- en sinusproblemen. Maar vervelen hoefden die mensen zich niet. Twee zwembaden, met de kano er op uit, naar het park of mangrovenbossen. Nee, vervelend was het er beslist niet!

Accommodatie
Onze appartementen hadden, ofwel uitzicht op zee, ofwel uitzicht op de fraaie tuin. We hadden twee en drie slaapkamer appartementen voor ons beschikbaar. Elk appartement had een gezellige met rotan gemeubileerde ruime living met patio of balkon, en een volledig ingerichte keuken. Elke slaapkamer was voorzien van een badkamer en patio of balkon, en televisie en telefoon. De slaapkamers waren daarnaast voorzien van airconditioning.

Faciliteiten
Een receptie, poolbar en twee prachtige zwembaden met terras en ligstoelen lagen op ons te wachten. Een restaurant met uitzicht op zee voor een ontbijt, lunch of diner, ontbrak natuurlijk evenmin, al nuttigden wij steeds in verschillende restaurants buiten het resort. Een Golden Palm 5* IDC duikschool en een dive-shop waar niet alleen van alles op het gebied van duiken te koop is, maar ook apparatuur gehuurd kon worden was ook nog aanwezig. Er konden zowel kant- als bootduiken worden gemaakt, maar wij hielden het op de kantduiken.

De duikreis
Van 01-11-2005 tot en met 08-11-2005 (terugkomst was 9 november i.v.m. tijdsverschil) gingen we naar Bonaire toe. Er hadden zich negen mensen opgegeven, hetgeen weinig is voor Dive4all, maar de kosten, die hoger lagen dan onze 'normale' duikreizen, was daarvan de voornaamste reden. Overigens, de grootte van de groep maakte de pret er niet minder om. Er werd vreselijk veel gelachen, nieuwe relaties gelegd en we leerden bekende mensen beter kennen. Goed en leuk dus!

De duiken
De meeste duikers hebben zowat twintig duiken kunnen maken. Met onze eigen trucks konden we daar gaan en staan waar we wilden. Ochtendduiken (het werd licht tijdens het duiken), nachtduiken en 'normale duiken'. We hebben ze allemaal gemaakt! Zelfs een wrakduik op de Hilma Hooker hoorde erbij. Soms werden we daarbij vergezeld van Charlie. Een tarpoon van 1,5 meter die je liever te vriend wilde houden en graag jaagde daar waar je met je duiklamp scheen. 

De orkanen van de afgelopen twee jaar hebben het koraal helaas flink beschadigd, maar dit had maar weinig effect op ons duikplezier. In water van 29 graden Celsius kon je gemakkelijk een uur duiken in alleen zwemkleding. De duiken waren erg gemakkelijk door de langzaam aflopende bodem, het bijzonder goede zicht en de uitstekende 'bewegwijzering' van de duikstekken.

Ja, als we konden waren we graag een weekje langer gebleven. Het resort was ronduit luxe te noemen, de duikstekken uitstekend, de vrijheid geweldig (waar je duikt, wanneer en hoe, geen gidsen, etc.) en de faciliteiten boven water natuurlijk bijzonder aantrekkelijk. Alleen jammer dat het zo duur is (1300 Euro), of misschien juist wel goed: anders gingen we volgende week weer terug!

 

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers