Volg ons  Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook

Deel deze pagina:
FaceBook  Twitter

Het gaat niet goed met de koraalriffen in de Andamanse Zee bij Thailand. Duikers zijn mede oorzaak daarvan.

Meer dan de helft van alle koraalriffen in het zuiden van Thailand wordt ernstig bedreigd. Het lag al sterk onder vuur door de verwarming van het zeewater, maar nu ook nog door de toeristenboten en de duikers. Deze laatste groep lopen over het koraal en maken daarmee zoveel kapot dat het zo echt niet lang verder kan gaan.

De Thaise regering heeft daarom besloten dat, ondanks alle economische risico’s op korte termijn die daarmee gemoeid gaan, alle duikplekken te sluiten waar meer dan tachtig procent van het koraal beschadigd is. Nou lijkt dit misschien nog steeds een hoge tolerantiegrens te zijn, maar tegenwoordig wordt twintig procent beschadiging van een koraalrif al als normaal beschouwd en er wordt in ieder geval opgetreden.

Duikers hebben, als bezoekers van de onderwaterwereld, vanzelfsprekend een belangrijke verantwoordelijkheid op het gebied van natuurbehoud. Jammer genoeg blijkt dat nog niet iedere duiker zich daar voldoende bewust van is. Dat constaterende dwingt autoriteiten tot het nemen van ingrijpende beschermende maatregelen. Een wijs besluit, zo menen wij van Dive4all. Zo werden al eerder in Egypte bijvoorbeeld dolfijnen en bepaalde riffen veilig(er) gesteld, maar nu heeft men al men dus ook al een paar bekende duiksites in Thailand gesloten zoals Similan Islands National Park, Eve of Eden, Surin Islands National Park, Hin Klang Island en Fai Wap Bay.

Om de toestroom van duikers toch te kunnen bedienen, heeft men enkele nieuwe duiksites geopend. Je kunt dus nog steeds prima duiken in Thailand, en hopelijk gaat iedereen daar (wel) verstandig mee om!

Dive4all is

Aquamed logo
Officieel Aqua Med dealer. Registreer online

Mares logo
Officieel Mares Premium Reseller

Dive4all opleidingen worden uitsluitend gegeven door gecertificeerde PADI Instructeurs en Divemasters.

Dive4all PADI school Utrecht

Tweets

Een vraagje

Biologiezaken relevant voor duikers